menu

Hoe wij werken 

Doordat we ons voer voor 60% samen met andere biodynamische boeren in de omgeving verbouwen, hebben we een kleine ecologische voetafdruk. Door deze samenwerking creëren wij een kringloop, en leveren zo mest waar het graan voor onze dieren weer op wordt verbouwd. Een mooie circulaire manier van boeren.

Struiken en bomen

Onze uitloop is voorzien van wilgenstruiken, die als energiegewas gebruikt kunnen worden. De wilgen slaan CO2 op, wat onze CO2-uitstoot vermindert en zelfs volledig kan neutraliseren.

De kippen hebben een groene weide van 5 ha, waar verschillende soorten bomen staan en waar we de biodiversiteit stimuleren om een evenwichtige, natuurlijke omgeving te creëren.

Kwaliteitseieren

De kwaliteit van onze eieren komt door meerdere factoren tot stand, zoals door de natuurlijke en duurzame manier waarop we onze dieren houden. Zo gebruiken we bijvoorbeeld geen antibiotica om natuurlijke vijanden te bestrijden, maar gebruiken we daar kruiden voor. Deze alternatieve werkwijze bevordert de vitaliteit en de gezondheid van onze kippen.

De bezettingsgraad van kippen per vierkante meter is in de bd-sector ook lager dan in de gangbare sector, waardoor de kippen meer ruimte hebben. Per 50 kippen loopt er 1 haan bij.

Broederhaantjes

Voor elke leghen die uit het ei komt, komt er ook een haantje bij. Deze zogeheten broederhaantjes worden vaak als eendagskuikens gedood. Bij ons worden ze echter biologisch opgefokt en afgemest.